22.02.18 Agadir, Souk El Had

Täna käisin Agadiris turul. Souk El Had on populaarne ostlemispaik turistide ja kohalike seas. See on regiooni suurim turg, umbes 6000 müügiletiga.
Turg asub suurel müüriga piiratud alal. Sissepääsusid (väravaid) on vähemalt 15 (niipalju nägin). Põrand on korralik ja enamustel müügiboksidel katus peakohal.
Astusin sisse väravast nr 9. Oli veel üsna varane kellaaeg, nii et ostjaid oli veel vähe. Aga seda kehvem seis minule. Kuna olin koheselt kaupmeeste tähelepanu keskpunktis. Igast suunast kostusid hõiked ja teretused. Bon jour, madam! Please look! Ja nii edasi. Tundsin ennast, kui priske Euroopa rahakott, kes seal lettide vahel kõnnib. No ei olnud meeldiv tunne. Kuskil seisma jääda ei julge, äkki lendab sulle sada tüüpi külge, kes kõik sind oma kauba juurde üritavad suunata. Tegelikult nii hull ei olnud, ja varsti olin harjunud tuima pilguga ringi vaatama. Tuiasin seal ringi tunnikese, siis läksin tänavale, et korraks melust väljuda. Ja siis jälle tagasi turule. Korra ekslesin ringi ka, ei leidnud enam seda väravat, kust sisse tulin ja hiljem teistega kokku saama pidin. Aga siis jälle leidsin õige värava kätte. Kokku olin turul peaaegu 2 tundi, ja praegu tunnen, et ma enam sinna minna ei taha. Aga ära iial ütle iial :).
Ma ei taha kedagi oma jutu ja arvamusega hirmutada, kellel kunagi võimalus tekib, minge kindlasti Souk El Hadi turule. Saate ägeda elamuse!
Võib olla ma ei soovita siis minna, kui tunned, et sul on raske inimestele ei öelda. Siis võib juhtuda, et tuled sealt välja suure hunniku nodiga, mida sul tegelikult üldse vaja ei ole.
Olen mõelnud, et need Starmani ja LHV müügimehed on ikka jube tüütud (kui Eestis Selveris käin). Äh, see pole midagi. Maroko kaupmehed on ikka mitu taset kõrgemal.
Päris tühjade kätega ei lahkunud minagi. Ostsin mandleid, maasikaid,  argaaniõliga seepi, kätekreemi, mündikristalle (pannakse tee sisse), kommi ja üht-teist veel.
Kaupa on seinast-seina ja ikka kõike, mida vaid soovid. Minu jaoks oli meeldiv üks poeke, kus müüdi argaanitooteid. Seal olid müüjateks noored neiud (teistes kohtades nägin vaid mehi). Sain kohe, mida küsisin, konkreetne hind oli purgi peal. Väga meeldiv ja viisakas teenindus.
Turul oli ka palju kerjuseid, jah, neid on siin riigis tegelikult igal pool.

Tegin mõned pildid.










Kommentaarid

  1. Tere, kallikesed! Kuidas siis vesi ja ilm on? Viimased turu pildid olid päris tsiviliseeritud maailmast :) Meid hakkab siin külmalaine ründama , lubatakse kuni -30. Lund on piisavalt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vesi on jahedavõitu, 16 kraadi. Aga õhk on soe, täna oli varjus 25.

      Kustuta
    2. Peaasi, et olete mõnusalt soojas:) Mõnulege hoolega!

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

Teekonna planeerimine