08.02.2018 Los Barrios-Moulay Bousselham, Maroko 197 km

Täna hommikul tulime Hispaaniast praamiga Marokosse. Kell 7 pidime sadamas olema ja kell 8 pidi praam väljuma. Aga väljus ca.pool tundi hiljem, nagu lõunamaale kohane. Praamisõit kestis veidi üle tunni ja oli täiesti sujuv ja mugav. Praam oli üsna väike ja rahvast ka vähe peal. Mahasõites oli tollikontroll, kus läks umbes 30 minutit. Vaadati rattaraamil jalgrattaid ja küljel olevat panipaika. Midagi välja võtma ei pidanud.
Ja olemegi kohal! 
Esmamulje Marokost on huvitav! 
Meie pikemasse peatuspunkti, Agadiri, on veel 790 km minna. Täna me sinna ei jõua, aga homme küll.
Esmalt liigume Tangeri linna, et käia Marjane kaubakeskuses raha vahetamas. 
Sealne rahavahetuspunkt oli suletud ja sõitsime Tangeri linna sisse, et ikkagi kuskilt see valuutavahetus leida. Kuskil nurga peal, kahtlases kohas, saime vahetatud, kurss oli 1 eur =11,05 Dh. 
Tanger oli meie jaoks midagi täesti teistmoodi ja uut. Kõikjal vedeleb prahti, kõik on räämas, midagi laguneb, ehitised on poolikud, midagi ripub, vedeleb mingeid hunnikuid. Ühesõnaga paras bardakk :D
Inimesed on ka teistmoodi, alates välimusest ja riietusest kuni käitumise ja olekuni. Juba praamil oli näha lõunamaist temperamenti, siblivad siia-sinna, pidev jutuvada ja kannatamatus. Aga see ongi ju normaalne, et maailm on kirju, 
vastasel juhul oleks lihtsalt igav.
Siinsest liiklusest võiks üldse pikema raamatu kirjutada...see on siin ikka korralik kaos. Aga samas täitsa toimib nii. Mattias vaatas ka huviga aknast välja, talle pakkusid nalja kõikvõimalikud põnevad ja ülekoormatud sõidukid, mis siin ringi vuravad. “Näe! Üks sõidab prügikastiga!” :)
Loodus paistab siin kena, roheline, mägine, suurte viljapõldudega (maasikad? ja muu).
Ükskõik, mis siin ka imelik tundub - miski ei morjenda meid, sest päike on mõnus ja soe. Ütleme umbes 20 plussi. Meel on hea ning oleme täielikult puhkuselainel.
Esimeses tanklas, mida nägime maksis diisel 9,9 dh/l, see on siis 0,89 eurosenti/l. Sobib! Keskmine kütusekulu 11,3 l/sajale, ka hästi.
Täna pikalt sõita ei viitsi, võtme ette 126 km Moulay Bousselhami, seal peaks asuma ilus laguun.
Linnas oli veel selline huvitav vahejuhtum - kõrvalsõitva auto juht tõstis pöidla püsti, et kas kõik ok? Martin vastas samaga, ok! Siis näitas see autojuht käega, et kas teil suitsu on? Imelik- kas neil ei müüda? Ei tea.
Jõudsime kämpingusse. Tegime jalutuskäigu laguuni äärde. 
Pettumus oli, sest - ma ei tea, kas lähenesime valelt poolt või oli just mõõna aeg, aga nägime vaid 500 m  mudast randa. Pilte ei hakka panema.



Õhtul tegime bussis õhtusöögi ja sõime õues. Kui päike loojus, tuli tuul ja läks jahedaks. Sääsed on ka väljas, mitte küll nii palju, kui suvel Eestis. Kämpingus liigub igasugu tegelasi ringi:

Esialgu harjumatu on see plekine meeshääl, mis teatud aja tagant palvusele kutsub. See kostub kaugele ja on väga võõras. Aga usun, et harjub ka sellega.

Nüüd magama ja homme juba põhisihtpunkti Agadiri.
Tänasest päevast on üks väike video ja veel pilte, aga kuna see wifi on siin nii kehvake, siis laen need üles mõni teine päev.

Kommentaarid

  1. Jumalik! Tahaks ka teie juurde sooja nautima! Kalli-kalli teile! Nautige täiega! :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?