25.02.2018 Agadiri linn, Birds Valley, linnupark

Olime Mattiasele juba ammu lubanud, et läheme Agadiris asuvasse linnuparki. Täna siis käisimegi seal. Plaan oli minna linna liinibussiga. Bussipeatus asub kohe kämpingu ees.
Buss käib ca. poole tunni tagant, kindlat graafikut ei ole.Inimesed ootasid peatuses, seega pidi buss pea tulema. Pärast 15 min ootamist ütlesid samas oodanud sakslased, et nad olid enne meie tulekut juba 25 min oodanud. Kuna meil lapsed kaasas, siis liiga kaua ei tahtnud passida. Ja avaneski võimalus saada kohalikuga linna. Siin nad lihtsalt peatuvad, kui seisad bussipeatuses või teeääres, ja pakuvad küüti. Leppisime hinna 100 dh peale kokku ja 20 min pärast olime linnas. Eestis ei tuleks selline küüdipakkumine küll kõne alla, igaüks sõidab ikka uhkes üksinduses oma äsja liisitud kõige uuemas linnamaasturis. Hakkad sa siis mingit võõrast kuskilt peale võtma, kindlasti mitte. Heal juhul vōetakse peale, kui teeääres hääletad, aga et keegi tuleks ise pakkuma, no ei. Sõbralikuse poolest jääme meie, eestlased, marokolastest kaugele maha.
Kuna linnupark avatakse kell 11 ja meil oli sinnani veel aega, siis käisime Uniprix poes. See on selline pudi-padi pood, kust saab osta suveniire, toitu, alkoholi. Selle poe juures on just põnev see, kuidas käib kassas arveldamine. Hinnad on fikseeritud ning kirjas letil olevatel siltidel. Kauba küljes neid väikseid hinnakleepse pole. Kui oled omale korvi täis ladunud ja lähed kassasse maksma, siis annad oma korvi ühe onu kätte. See onu töötab nagu triipkoodi lugeja. St. tal on kogu poes oleva kauba hinnad peas ja nii ta siis tuulab su korvi sisu läbi ja hõikab kassaaparaadi taga olevale onule hindasid. Päris põnev süsteem. Seda enam, et see pole mingi väike pood, kraami on seal üksjagu. Kontrollisin veel pärast ostutšeki üle, kõik oli õige.
Niisiis, poes käidud - selle aja peale olid ka linnupargi uksed avatud.

Birds Valley on hea lastega ajaveetmise koht, Agadiri linnas. Seal asub 2 mänguväljakut, puurikesed erinevate lindudega. Mõned loomad(neid saab toita). Ja see kõik on tasuta. Seal on head suured palmipuud, kus varjus on mõnus ennast jahutada, kui oled palavast ja tolmusest linnamelust väsinud. Tore koht.








Ostsime jäätised ja popkorni, lapsed said omale õhupallid.
Tagasi kämpingusse sõitsime liinibussiga. Täitsa ok, täiskasvanu pilet maksis 5,5 dh. Lapsed tasuta.
Pärastlõunal etendati kämpingus Maroko pulma. Läksin Mattiasega koos vaatama, aga ruum oli rahvast täis ja jube palav, me kaua ei olnud. Mingi ettekujutuse ikkagi sain.

Õhtul käisime eestlastega kämpingu kõrval olevas rannarestoranis söömas ja päikeseloojangut nautimas. Homsest oleme ainsad eestlased siin kämpingus. Teised hakkavad kodu poole liikuma.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

08.03.18 Hüvasti Maroko! Kenitra-Tanger Med-Algeciras (ES) 273 km