01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kell oli juba 11 täis tiksunud, kui esimese veebruari hommikul Kloogalt liikuma saime. Nagu ikka, oli veel hommikul tuhat tegemist. Aga puhkus ju, kuhu ikka tormata. Ilm oli tuisune ja lumine, teeolud vastavalt libedad. Keilas tankisime vee ja gaasi ning liikusime Tallinna bussi ülevaatusele. Kuna märtsis oleks ülevaatus läbi saanud, siis tuli nüüd see ära teha. Ülevaatuspunktis läks kenasti, väljaarvatud sekeldused ülevaatuspunkti liuguksega. Nimelt uksest sissesõites jäi bussi tagaosa liuguksele ette, uks langes just rattahoidiku peale. Aga saime ka selle ukse jälle liikuma. Bussi kaalu saime ka teada, koos koormaga 3666 kg.
Seejärel juba Pärnu poole liikuma. Tee oli libe ning nägime kraavis rekkat. Pärnus tegime kiire poepeatuse, külmkapi täitmiseks värske kraamiga. Kell 17 ületasime Eesti-Läti piiri, kauni päikseloojangu saatel, ikka lõunapoole.
Lätis olid teeääred lumised, tee ise puhas. Tibas vihma. Sõita normaalne ja liiklus minimaalne. Kütusehinnad Lätis: 95 1,25 eur/l ning D 1,16 eur/l. Sõit kulges rahulikult ning peaagi jõudsime Leetu. Lund polnud näha, võimalik, et pimeduse ja udu tõttu. Hiljem tuli välja kuu, siis oli küll mõnus valgem kulgeda. Leedus tegime tankimispeatuse. 95 maksis 1,22 eur/l ja D 1,06 eur/l. Tundub, et ongi nii - lõunapoole sõites lähevad kütusehinnad aina soodsamaks. Leedu-Poola piiril peatas meid Poola patrull, küsiti näha juhiluba ning seejärel võis sõit jätkuda. Öömajale jäime Suwalki lähedal asuvasse rekkate parklasse, Tir Port. Läbitud kilomeetreid 677.


Öö oli rahulik, veidi oli kuulda hommikul, kui rekkad liikvele läksid. Hommikusööki sõime Tir Porti söögikohas.
Hinnad soodsad, meil läks kolme peale maksma 50,50 pln. See on ca. 12 eur. Siin sai alguse ka lastesõbralik maailm, Mattias sai teenindajalt 2 pulgakommi.

Tänane sõidueesmärk on lõuna- Poolas asuv Wroclaw. Näis, mis päev toob.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kuhu, millal ja miks?

Teekonna planeerimine