05.02.18 Clermont-Ferrand- Perpignan, Prantsusmaa 455 km

Täna hommikul ärgates ja välja vaadates nägime vihma ja halli taevast. 

Kell 9 sõitma asudes hakkas sadama laia lund. Teed on lumised ja libedad. Liiklus on aeglane ja ettevaatlik. 
Tänane plaan on jõuda Perpignani, see asub Prantsuse-Hispaania piiri ääres. Minna on 448 km. Kasutame teed A75.
45 minutit olime lumevangis, pikas autoderivis. 


Kui meie kõrval seisva rekka juht nägi, et meil on lapsed autos, siis ta läks õue ning hakkas oma rekka pihta lumepalle loopima. Päris naljakas oli. Siis tuli paar lumesahka ja saime jälle liikuma. Tee kulgeb mägede vahel ja siin on palju lund. Õues 0-kraadi.
Tegime tankimispeatuse, diislit sai hinnaga 1,39 eur/l. Võtsime 25 l, et mitte tervet paaki täis osta. Sellega peaks Hispaaniasse jõudma küll. Veel oli meil kaasas 20l kanister, mille valasime hommikul paaki.
Mattiasega käisime Lidli poes, et natuke puuvilju osta ja jalgu sirutada.
Ilm on jama ja terve päeva on sadanud vihma, lund ja lörtsi. Mägedest alla tulles enam lund pole, aga vihmane on ikka. Loodus on muutunud lopsakamaks, muru on roheline ja valged lillekesed kasvavad. Mõned puud on kaetud valgete ja roosade õitega. Perpignani lähedal on tee ääres kilomeetrite viisi viinamarja põlde. A75 tee vaated on tõesti super ilusad.


























Õhtuks jõudsime Perpignani, otsustasime seekord valida ööbimiseks kämpingu. Et ennast veidi mugavamalt tunda ja wifit kasutada. ACIS raamatust leidsin sobiva, nimega Le Florida, asub Perpignani külje all. Vastuvõtu teenindaja sõnul oleme esimesed eestlased, kes siin kämpsis peatuvad. Vägev! Siit on vahemereni 3 km ja Hispaaniasse umbes 30 km.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?