02.03.18 Ouarzazate-Tinerhir 185 km

Ouarzazate on Maroko filmilinn. Siin asub mitu filmistuudiot, kus on filmitud episoode mitmete maailmakuulsate linateoste tarbeks. Jälle üks selline koht, mida tasub külastada, kui siia kanti satud. Mattiasele meeldis väga, ta sai turnida ja joosta, hea vaheldus pikale bussisõidule. Täiskasvanu pilet maksis 40 dh. Lastele oli tasuta.








Pärast lõunat läksime liikvele, eesmärgiga jõuda Tinerhiri ja leida seal läheduses asuv Todra kuristik. Sõita ei olnud palju ja juba paari tunni pärast olime Tinerhiris kohal. Leidsime otsitud kämpingu, kuhu jääme ööseks peatuma. Ja siin lähedal ka Todra kuristiku. Sõitsime ja aina imetlesime, nii võimas ja nii huvitav. Kaunid vaated datlipalmisaludele. Meekarva kaljuseinad, kuhu päike valgust heidab. Mahajäetud kasbahid ja mudatellistest külakesed. Kohalikel oli täna pidupäev (02.03.1956 Maroko iseseisvus) ja naised olid valgesse riietatud.








Kämping on mõnus ja meile just meelepärane. Vähe rahvast, veidi metsik, loodus on kohe siinsamas. Tõstsime oma laua ja toolid välja, ning õhtustasime õues. Siin kasvavad mandariini ja sidrunipuud. Sidrun lõhnab nagu ikka hästi, ainult et lõhn on mitu korda tugevam, kui Eestis poest ostetud sidrunil.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

08.03.18 Hüvasti Maroko! Kenitra-Tanger Med-Algeciras (ES) 273 km