01.03.18 Marrakech-Ouarzazate 245 km

Ongi käes märtsikuu! Oleme olnud võõrsil juba tervelt 28 päeva. Aeg ikka lendab ja vaikselt hakkab tekkima koduigatsus. Aga, kui kuulen ja loen Eesti erakordselt külma talve kohta, siis ma ei taha soojast ära minna, kohe üldse mitte. Siin Marokos on ka ilm muutlik, olenevalt, kus piirkonnas parasjagu oled - ookeani ääres on soe, mägedes on külm, puhub tugev tuul, kõrbes jälle soe, lausa palav. Täna mägedes sõites langes temperatuur kohati 14 kraadile. Ja tee äärtes nägime lund. 

Tänane tee kulges mööda N9, Marrakech-Ouarzazate. Kunagi ammu oli siin karavanitee Sahaarast Marrakechi. Ronisime järjest kõrgemale, mäed olid huvitavates värvitoonides- punast, rohelist, halli, kollast värvi. Võimsad Atlase mäed, lumiste tippudega ja sügavad jõeorud. Sel teel ületasime Põhja-Aafrika kõrgeima kuru Tizi-n -Tihcka (2260 m) ja kulgesime mööda keerutavaid mägiteid.

Möödusime mitmest berberikülast ja nägime kohalikku elu. Mitmes kohas toimusid teetööd, oli nii korralikumaid kui ka mitte väga häid teelõike. Mõnes kohas oli tee ääres lahtiseid suuremaid kivitükke. Ilmselt ühest sellisest kohast üle sõites purunes meie bussil tagumine parempoolne rehv. Martin tegi rattavahetuse, rehv oli ikka täitsa ribadeks. Hea, et ta võttis kaasa varuks 2 tungrauda, veel pakkimise käigus kahtles, kas on vaja.

Aga näed, läks tarvis küll. Õues oli samal ajal väga tugev tuul ja seal lendas igast jama sellise tuulega, näiteks üks kiirusepiirangu märk. Tagavararatas all, sõitsime edasi. 90 km oli lähima suurema linna, Ouarzazateni. Mõtlesime, et katsume kohe kuskilt uue rehvi osta. Käisime läbi kaks rehvimüügi-vahetus kohta, ja kolmandas leidsime omale sobivad rehvid. Martini sõnul on need väga head ja hind oli ka ok. Mattias leidis omale sõbrad.



Uued rehvid all ja pool päeva kulunud. Kuna õhtu oli käes ja väsimus peal, parkisime ühe hotelli parklasse. Jääme täna siia öömajale.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

Teekonna planeerimine