Ettevalmistused vol 1

Täna on 13 jaanuar ning oleme teinud juba hulga ettevalmistusi. Ikka selleks, et reis tuleks sujuv ning ilma suuremate jamadeta.
Meie buss käis hoolduses Keila Pakiautokeskuses (www.pakiautokeskus.ee), seal on varemgi matkabusse remonditud, seega mehed teavad, mida teevad. Tehti tavapärane hooldus ja esisillas vahetati puksid ja sarniirid. Buss sai ka uued kojamehed. Lisaks lasime paigaldada püsikiiruse hoidja, sest pikka maad sõites on juhil sedasi mugavam.Ühesõnaga, hooldus on tehtud ning peaks olema sõiduvalmis.
Kuna minek on külmal ajal ning bussi elamuosa kütmiseks kasutame gaasi (seda kulub külmemate ilmadega üpris palju), siis sai soetatud spetsiaalne gaasiballoon, mida saab täita LPG tanklates. Gaasiga töötavad ka külmkapp ja pliit. Eesti AGA balloone Euroopas ei vahetata.Tellisime Saksast gaasiballooni, siit: http://shop.frontgas.de/produkt/gasflasche-11kg-wiederbefullbar-lpgautogas/.

Tihti kuulub matkabussi varustusse telgiosa. See on bussi või haagise külge kinnitatav telk, mida saab kasutada lisaruumina ning mis pakub privaatsust.
Me kaalusime pikalt telgiostu, aga jätsime seekord ostmata. Kuna veel ei tea, millist vaja oleks, siis ei hakanud uurimise peale aega kulutama. Lugesin küll, et Hollandis asub üks suur-suur matkabusside tarvikute pood, mida õnnestub ehk meil ka kunagi külastada. (https://www.obelink.eu/).

Reisidokumendid on olemas - kõik said omale passid. Maroko ei ole EU, seega saab sinna siseneda vaid passiga (http://reisitargalt.vm.ee/riigid/maroko/). Reisitargalt lehel saab registreerida ka oma välisreisi. Meil on olemas ID kaardid ja Euroopa ravikindlustuskaardid. Loomulikult sai tehtud ka reisikindlustus (med. abi + pagas). Bussile tahame veel teha kaskokindlustuse, see küll Marokos ei kehti, kuid kilomeetreid tulebki Euroopas rohkem. Olemas on ka roheline kaart, mis osades riikides masinatele nõutud on (https://www.iizi.ee/eraklient/tooted/liikluskindlustus/roheline-kaart/).

ACSI 2018 sooduskaart. See on mõeldud kasutamiseks madalhooajal karavani kämpingutes. Selle kaardiga on hinnad tunduvalt soodsamad. Tellisin kaardi siit:https://webshop.acsi.eu/en/campingcard-acsi/campingcard-acsi-2018.html
Sooduskaardiga koos tuli 2 kataloogi, kus kirjas kõik Euroopa kämpingud, kus ACSI 2018 kehtib.

Kodused ettevalmistused on interneti lepingu peatamine reisiperioodiks, teavitamised lasteaeda, perearstile ja muud vajalikud toimingud. Põnev osa oli kinkekaartide kulutamine, nende, mis eelmine aasta kevadel sünnipäevadeks saadud :)

Üks päev tahakski nüüd natuke bussis istuda, mõelda läbi, mida kappidesse paigutada ja mis asju üldse kaasa võtta. Tuleks hakata juba vaikselt pakkimisega tegelema, sest aeg ju lendab!

Järgmise postituse kirjutan teekonna planeerimise teemal.

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

01.02.18 Klooga-Suwalki,Poola 677 km

Kuhu, millal ja miks?

Teekonna planeerimine